Pedicurebehandelingen

   
 

• Basis Pedicurebehandeling:

Nagels knippen, nagelriemen behandelen, ingegroeide nagels pijnloos los frezen en drukvrij leggen, afvlakken van dikke (kalk)nagels zodat de druk van uw schoenen geen pijn meer veroorzaken, overtollig eelt weghalen, likdoorns verwijderen, voetscrub en incrèmen. Tijdens de behandeling wordt gewerkt met de nieuwste "aqua-spray-tachniek", een aangename spray-verkoeling en voortdurende ontsmetting van de behandelde plek.

  voeten
       
 

• Spa pedicure: de ultieme voetverwenning

Nagels knippen, nagelriemen verzachten met een rijke amandelolie, nagels vijlen en polijsten, overtolig eelt verwijderen gevoled door een heerlijke voetscrub, een verzachtend voetmasker en een drukpunt voetmassage.

  pedicure
       
 

• Diabetische voet:

Ruim 10% van alle diabetisch patiënten heeft complicaties aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie 'Diabetische Voet' ben ik in staat professionele hulp en verzorging te verlenen. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt.

  diabetische voet
       
 

• Reumatische voet:

Voor iemand met reumatische klachten is het noodzakelijk om een pedicure te zoeken die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik goede adviezen geven over de gebruikte materialen en hulpmiddelen en zorgen voor drukverlichting.

  reumavoet
       
 

• Orthesiologie:

Deze specialisatie is van belang voor het ontlasten van diversen drukplekken. Met name aan en tussen de tenen. En voor het reguleren van de teenstand. Een orthese of teenstukje wordt (direct op de voet) gemaakt van silicone. Hierbij wordt er gekeken naar de bewegelijkheid van de tenen. Ook worden uw schoenen bekeken aan de binnen en buitenkant. Het kan zijn dat ik u vraag om meerdere schoenen mee te brengen.

  orthesiologie
       
 

• Vilttechniek:

Deze techniek gebruik ik om bij hevige drukpijnen aan zowel de tenen als de voet direct verlichting te bieden.

  vilt
       
 

• Nagelbeugeltechniek:

Orthonyxie of nagelbeugeltechniek, een klein metalen of kunststof stripje of draadje dat precies op de vorm van uw nagel gemaakt wordt. De beugel wordt op de nagel geplaatst en vastgezet en groeit mee met de nagelplaat. Na een aantal weken wordt de beugel verwijderd en opnieuw op de nagel geplaatst. Dit wordt een aantal keer herhaald totdat de nagel vlakker is geworden. Nadat de beugel is geplaatst is de nagel vrijwel gelijk pijnvrij.

  nagelbeugel
       
 

• Nagelreparatie:

Een nagelprothese door middel van gel-techniek (of acryl). Een therapeutische en gelijktijdig een cosmetische behandeling. Met deze techniek is het mogelijk om schimmelnagels te camoufleren en gescheurde nagels te repareren zodat de beschadigde nagel er natuurlijk en gezond uitziet.

  kalknagel
       
 

• Schimmeldiagnostiek:

Een schimmelnagel geneest zelden of nooit vanzelf. Wanneer de nagel door een schimmelinfectie is aangetast kan deze infectie zich langzaam uitbreiden. Mede daarom is behandeling noodzakelijk. Het is belangrijk om eerst vast te stellen of er een schimmel in het spel is en met welke schimmelsoort men te maken heeft. De pedicure met het certificaat schimmeldiagnostiek is in staat een monster te nemen van de aangetaste nagel of huid. Deze wordt opgestuurd naar het pathologisch laboratorium te Leiden. De patholoog stelt vast of er een schimmel aanwezig is. Naar aanleiding van de uitslag van het laboratorium kan een behandelplan worden opgesteld. Het onderzoek door de patholoog zal in de meeste gevallen worden vergoed door uw zorgverzekering.

  schimmel
       

 

 
 
 


Schoonheids- en Pedicuresalon Astrid - Reeshof - Tilburg - Schoonheidsbehandelingen - Gezichtsbehandeling - Pedicure - Diabetische voet - Reumatische voet - Massage - Hotstone massage - Medisch pedicure
Design: Karel Grafisch Ontwerp